14 Kasım 1840 doğumlu Monet, izlenimcilik akımının kurucularından biridir. İzlenimcilik, birkaç ressamın sanat eserlerinde doğal ışığı görmeye başlamasıyla ortaya çıktı. Monet ve arkadaşı dünyayı aydınlatma sayesinde başka yeni bir dokunuşla gördüler. Resmin ön planında yer alan tarzları, görüntünün yarattığı ışık ve renktir. İzlenimci biçimin en önemli anahtarı, güneşin ya da ayın nesneleri farklı aydınlatma unsurlarıyla örtmesiydi. İzlenimci hareketin önemli noktası Claude Monet’in ışığı ve rengi zekice betimlediği tarzıydı. Bu tarz bir unsuru sanatına yansıtabilmek için Akdeniz’e ve Orta Avrupa’daki diğer bölgelere kadar gitti. Sanatçıyı böylesi bir uzmanlığa ve dehaya ulaştıran da bu keşiftir ve diğer sanatçılar üzerindeki etkisi  bugüne kadar devam etmektedir.  İlk yıllarında, onu eğiten ve daha sonra sanat tarzının gelişiminde önemli bir rol oynayan birkaç akıl hocası vardı.

Eugene Boudin ile tanışmadan önce yağlı boya değil de karakalem çalışıyordu. Sanatının başlarında kullandığı tarzlarından birini ilk önemli tablosu olan Camile ve Bahçedeki Kadın’da görmek mümkün. Geleneksel bir izlenimci olmamasına rağmen, yine de bu eserler doğal ışık tarzını ortaya çıkarır. Monet, Yeşil Elbise’de ışığın modelin üzerinde nasıl yansıyacağı konusunda çok çalışmıştı. Işık modelin üzerine farklı renklerde nasıl dökülecek gibi sorularla aramıştır bunu. Kürkündeki siyah ve koyu kahve renkler sonsuz gibi görünüyor. Yeşil renk canlı bir şekilde tasvir edilmiş ve teni, odanın loş ışığa karşı yayılıyor.

Aynı zamanda Bahçedeki Kadın’da aynı benzerliği paylaşıyor, izleyicilerin gözüne ışığın belli olmayan yerlerinde koyu gölgeler ve siyahın tonlarını kullanıyor.

İlerleyen yıllara gelindiğinde Monet’e “açık hava ressamlığı” Boudin tarafından öğretilmiştir. Bununla beraber, Monet ve onun tarzından etkilenenler fırça darbeleri ve farklı renklerle katman oluşturarak bu akıma katıldılar. Monet’in büyük beğeni toplayan İzlenimci eserlerine en iyi örnek, Sunrise’dır.

Monet’in eserlerinin en önemli özelliklerinden biri de fırça darbesidir. Kariyeri boyunca, ışığı tasvir etmek için Gerçekçilik akımda daha önce hiç rastlanmamış hızlı fırça darbesi tekniğini kullandı.

Düşünceni Tek Emojiyle Anlat!
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
0 0 oylar
Yazımızı Değerlendir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Sıralı yorumlar için geri bildirim
Tüm yorumları görüntülere
Bu yazılarımızı da beğenebilirsin

Leonardo da Vinci

Leonardo Da Vinci is probably one of the greatest geniuses in human history, not just his era.

Travma ve Beyin Üzerindeki Bazı Etkileri

Travma, karar verme şeklinizden çevrenizdeki dünyaya anında, bilinçaltı tepkilerinize kadar birçok anlamda beyninizi değiştirebilir.

Dünden Bugüne Kız Kulesi Tarihi ve Mitleri

Bugün restorasyon ile gündeme gelen Kız Kulesi, bilinen tarihi ve hakkında anlatılan…

Karanlıktan Gelen Islık-The Whistler in the Dark\Part 2

Pigeons from Hell’ den The Whistler in the Dark ikinci bölüm sizlerle